Informatie

Klankverbeteraar
Als professionele muzikant met vele jaren ervaring op podia en in studio’s, snapt Ad Vermeer als geen ander de wensen van beroepsmuzikanten en amateurs.
Hij maakt niet alleen het bespelen van het instrument dat hij onder handen heeft zuiverder en gemakkelijker, maar weet ook, met een reeks van op elkaar afgestemde (en in de praktijk ontwikkelde) technische details, de klank van een instrument verrassend te optimaliseren.
Hij beschikt over een grote creativiteit om – vaak ingewikkelde - problemen met snaarinstrumenten op te lossen. Hij beschikt over een gespecialiseerde bibliotheek op het gebied van snaarinstrumenten.

Ad Vermeer bouwde op zijn 10e jaar zelf zijn eerste gitaar.
Hij nam les in gitaarspelen en studeerde fanatiek om “de beste” te worden.
Op zijn 16e jaar zat hij als zanger en gitarist in een band en een paar jaar later trad hij regelmatig op met bands in binnen- en buitenland.
Hij maakte met verschillende bands LP`s en later albums op CD. Hij is instrumentalist bij cd-opnamen en doet – naast zijn reparatiepraktijk - studiowerk.
Behalve het bespelen van akoestische- en elektrische gitaar, heeft hij zich gespecialiseerd in slide, dobro en stringbender. Daarnaast speelt hij mandoline, bouzouki , banjo en viool. 

Rond zijn 20e jaar begon hij met repareren van snaarinstrumenten voor vrienden en collega’s.
Hij volgde opleidingen in zowel metaal- als houtbewerking en behaalde verscheidene certificaten op dit gebied.
Bij de bekende Rotterdamse vioolbouwer Robert Walters volgde hij een oriëntatiecursus vioolbouw.
Daarna heeft Ad Vermeer jarenlang op het podium gestaan met zijn zelfgebouwde viool. 
Na vele jaren reparaties te hebben verricht in vrije tijd, besloot Ad Vermeer om in 1988 zich als zelfstandig ondernemer te vestigen en een reparatie werkplaats voor snaarinstrumenten annex winkel te beginnen in het Zwaanshals te Rotterdam -Noord.
Zijn klantenkring van zowel beroeps- als amateur-muzikanten, breidde zich snel uit en ook de meest bekende muziekzaken in Rotterdam en omstreken vroegen hem om reparaties voor hen uit te voeren.
  Uit louter enthousiasme organiseerde Ad Vermeer vanaf 1991 vijf achtereen volgende jaren het FESTIVAL AKOESTISCHE SNAARMUZIEK voor beroepsmuzikanten in o.a. het Bibliotheektheater te Rotterdam.

In 1995 stopte hij met zijn winkel aan het Zwaanshals en ging hij uitsluitend op afspraak repareren in zijn werkplaats aan huis, aan de Oostzeedijk 6a te Rotterdam - Kralingen. Sindsdien is zijn klantenkring enorm uitgebreid en heeft Ad Vermeer zich een belangrijke reputatie als ‘klankverbeteraar’ verworven, waarvoor zowel beroeps- als amateur muzikanten van heinde en verre met hun instrumenten naar Rotterdam komen.