CD 'Ad Vermeer Slide'

De Rotterdamse gitarist Ad Vermeer presenteert met een live optreden op Zondagmiddag 23 oktober 2011 in het Lloydkwartier te Rotterdam zijn nieuwste CD 'MEER SLIDE'.

MEER SLIDE is een album met tien eigen nummers van de driemanformatie MEER, waarin slidegitarist Ad Vermeer centraal staat. Samen met bassist Martin Vermeer (neef van Ad, die twee van de tien nummers schreef) en percussionist Jeroen Peters, voeren ze je mee op een muzikale reis naar bekende en onbekende sferen, langs grenzen van verschillende culturen. Soms word je meegevoerd op een vertrouwde driekwartsmaat, dan weer ben je te gast in een countryclub. Het ene moment ben je op Hawaï en in een ander nummer zeil je over India of word je als een vuurpijl afgeschoten naar het heelal.

CD 'Ver van hier'

De Rotterdamse zanger/gitarist AD VERMEER presenteerde met een live optreden op 7 mei 2006 in het Bibliotheektheater te Rotterdam, zijn solo-album “VER VAN HIER” met 10 Nederlandstalige balladen vol van passie en weemoed.

Hieraan werd meegewerkt door: Guy Roelofs (bouzouki) en keyboards, Martin Vermeer (bas), Ruben van Boven (drums en percussie), Jenny van Diggelen (fluit), een strijkkwartet bestaande uit: Paul van der Mast (altviool), Arjan Lammerts (cello), Mieke Muskens (viool), Judith van Dalen (viool). De presentatie was in handen van Jan de Grauw.

Voor zijn solo-album “Ver van hier” selecteerde Ad Vermeer 10 Engelstalige songs; de Bredase singer-songwriter Pieter Tak bewerkte voor hem de teksten.

Ad Vermeer (1953) is muzikant vanaf 1969. Behalve zanger is hij gitarist (akoestisch en elektrisch) en speelt hij: stringbender, dobro, slide, mandoline, banjo, bouzouki en viool. Hij was 21 jaar zanger en gitarist van de Dordtse groep “Sistrum” en 5 jaar van de Dordtse groep “Side-Kick”. Als violist en gitarist trad hij 3 jaar op met de Delftse Cajun-groep “Les Chats Cadiens”.Daarnaast leverde hij muzikale bijdragen aan het tot stand komen van diverse LP`s en CD`s.