Expertise, taxatie en advies

Ad vermeer werkt uitsluitend op afspraak en geeft vrijblijvend prijsopgave en advies.

Hij heeft in zijn praktijk van meer dan 30 jaar repareren van snaarinstrumenten en als muzikant een grote expertise opgebouwd, waarbij hij ook van uitgebreide en veelal zelfverzamelde documentatie gebruik kan maken.

Ad vermeer verzorgt als erkende en bij de Kamer van Koophandel ingeschreven reparateur van snaarinstrumenten, taxatierapporten op zijn vakgebied voor verzekeringen en dergelijke.

Klankverbeteraar
Als professionele muzikant met vele jaren ervaring op podia en in studio’s, snapt Ad Vermeer als geen ander de wensen van beroepsmuzikanten en amateurs. Hij maakt niet alleen het bespelen van het instrument dat hij onder handen heeft zuiverder en gemakkelijker, maar weet ook, met een reeks van op elkaar afgestemde (en in de praktijk ontwikkelde) technische details, de klank van een instrument verrassend te optimaliseren. Hij beschikt over een grote creativiteit om – vaak ingewikkelde - problemen met snaarinstrumenten op te lossen.

Reparaties en voorwaarden
Ad Vermeer is servicegericht en streeft er naar om alle voorkomende reparaties binnen de afgesproken tijd uit te voeren.

Alle instrumenten die voor reparaties worden afgegeven worden uiteraard met de grootste zorg omringd, maar de klanten dragen zelf eigen risico voor hun instrument in geval van diefstal, brand, waterschade en andere onvoorziene beschadigingen en calamiteiten. Instrumenten van klanten dienen op de afgesproken datum en tijd te worden afgehaald en betaald. Op instrumenten die een maand na de afgesproken datum van afhalen niét zijn afgehaald en betaald, kan géén aanspraak meer worden gemaakt.Service beurt
Iedere zichzelf respecterende muzikant die vaak speelt, komt niet graag voor verrassingen te staan en doet er verstandig aan, om zijn of haar instrument van tijd tot tijd een service beurt te laten geven bij een erkende vakman.

Bij een service beurt worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

Hals afstellen, toets reinigen, oliën en polijsten
Topkam, snaarhoogte, elementhoogte en intonatie afstellen op nieuwe snaren
Inspectie elektronica en eventuele tremolo; potmeters en schakelaars reinigen en smeren
Lak reinigen
Eventueel reparatieadvies

Aanvullend onderhoud en reparatie:

Toets en fretten vlakken en herprofileren (rond maken), polijsten en reinigen
Vervangen topkam (been, messing of grafiet)
Fretten en afstellen (of fretloos maken)
Inbouwen van elementen en monteren (of vervangen) van schakelaars
Vervangen van potmeters
Klankkast en lakreparaties
Polijsten en schoonmaken
Compleet afstellen voor gebruik